Меню Закрити

Видовищний фестиваль світового мистецтва в Берліні

Фестиваль світла в Берліні за більш ніж десятирічну історію існування встиг обзавестися безліччю шанувальників з різних куточків земної кулі. Щороку ця подія відвідує понад двох мільйонів чоловік, що робить фестиваль одним з найбільш популярних і відвідуваних світлових вистав у світі.

Фестиваль світла в Берліні

Що це таке

Берлінський Festival of Lights — це мільйони різнобарвних діодів і ламп, тисячі прожекторів, барвисті феєрверки, лазерні шоу і сотні спеціально підготовлених акторів, які створюють для жителів і гостей столиці незабутню казкову атмосферу. У цей період понад півсотні пам’яток Берліна приміряють на себе оздоблення різноманітних світлових та лазерних ілюмінацій.

Берлінський festival of lights

Вперше фестиваль світла в Берліні пройшов у 2005 році.

Головним ідейним натхненником свята став тодішній бургомістр Клаус Воверайт, який у такий спосіб хотів продемонструвати, що нічний Берлін не менш прекрасний. Ідея виявилася настільки вдалою, що тепер Festival of Lights має міжнародний статус і проходить також у Бухаресті, Пекіні, Нью-Йорку та інших містах.

Загальні відомості

Свято світла щорічно проходить в жовтні та триває протягом 10 днів. У цьому році керівництво міста планує провести його в період з 5 по 14 жовтня.

Фестиваль, повний яскравих фарб, створюють місцеві та міжнародні художники, які з допомогою легких проекцій та відеоарту проектують на будівлях свої тимчасові твори мистецтва. Це дозволяє по-новому поглянути на звичні місця і розкриває красу нічного Берліна, виробляючи незабутнє враження на глядачів.

Загальні відомості про фестивалі світла

У програму фестивалю вогнів входять різні розважальні та культурні заходи, благодійні вечори, фотовиставки, музичні концерти та екскурсії з назвою «Light Seeing».

Як правило, в цей період до глибокої ночі працюють ресторани та бари, а також відкриті деякі музеї. За традицією свято світла завершує нічний 10-кілометровий забіг City Light Run. Брати участь у цьому незвичайному художньому виставі може кожен, варто тільки дочекатися нічного часу доби.

Використання історичних будівель

Грандіозний світловий свято просто неба задіює найвідоміші визначні пам’ятки Берліна і такі історичні пам’ятки, як Бранденбурзькі ворота, Олександрівську площу, замок Шарлоттенбург, телевежу, вулицю Унтер ден Лінден, фасади Берлінського собору, будинку на Музейному острові, резиденцію канцлера і багато інших.

Використання історичних будівель

Основні локації фестивалю вогнів розташовані в центрі міста. Вони висвітлюються щодня з 19.00 до півночі, хоча деякі проекції мають меншу тривалість і можуть показуватися один раз. Повний список будівель, карта та інша корисна інформація про фестиваль доступні на його офіційному сайті.

Транспорт під час фестивалю

Транспорт під час фестивалю

Для комфорту відвідувачів під час свята по нічному місту курсує автобус Light Liner, маршрут якого пролягає через головні визначні пам’ятки, які беруть участь у фестивалі.

Транспорт під час фестивалю у Берліні

Також можна скористатися річковим трамвайчиком Light Ship або велотаксі Light Bike Taxi» Всі ці види транспорту прикрашені різнокольоровою підсвіткою в стилі фестивалю.

Де зупинитися на час фестивалю

Festival of Lights в Берліні — справжній магніт для туристів, щороку він додатково забезпечує близько 700 тисяч ночівель в період проведення. Це створює певний дефіцит житла, але берлінці успішно з ним справляються.

Гості німецької столиці можуть забронювати номер в готелі або ліжко-місце в хостелі, а також скористатися послугами сайту Airbnb для зняття квартири чи окремої кімнати. Для любителів заощадити відмінним варіантом стане сервіс Couchsurfing.

Висновок

Festival of Lights за короткий час став одним з найпопулярніших свят світла у світі. Фестиваль традиційно проходить в жовтні та триває протягом 10 днів. За цей період жителі та гості Берліна можуть побачити сучасні світлові ефекти й насолодитися нічними краєвидами міста в різнобарвною ілюмінації — видовище, яке варто один раз побачити кожному.

Фестиваль світла в Берліні: Відео

Статті по темі