Меню Закрити

Креблі по-німецьки – блюдо для всієї родини

Німецькі хлібобулочні вироби не так відомі, як, наприклад, французькі багети або круасани, але у них є свій особливий смак. Популярна у 2024 році страва німецької кухні креблі — це національна випічка і по суті є добре відомим печивом «хмиз», або, як його ще називають, «хрустики». Однак креблі по-німецьки мають особливість — ця випічка повітряна і м’яка.

Кребли по-німецьки

Особливості німецької випічки

До особливостей страви відноситься:

  • Креблі — щось середнє між улюбленим багатьма печивом «хмиз», пончиками та пиріжками. За формою ласощі нагадує «хмиз», при цьому тісто таке ж повітряне, як у пончиків, а якщо додати начинку, то отримаємо пиріжки.
  • Середній час приготування ласощів займає близько 2-2,5 годин.
  • Креблі можуть бути солодкими або солоними. В залежності від інгредієнтів ви отримаєте десерт до чаю або відмінну альтернативу хліба.
  • Тісто можна готувати на кефірі, кислому молоці, кисляку, сирі та навіть на згущеному молоці.
  • Калорійність випічки висока, тому на креблі краще сильно не налягати.

У будь-якому випадку, готувати креблі – одне задоволення. Не даремно це печиво вважають національним надбанням німецької кухні, а рецепти передають з покоління в покоління.

Найпопулярніший рецепт креблів по-німецьки

Приготувати креблі легко навіть тим, у кого немає кулінарного досвіду. Процес займає небагато часу, а результат сподобається всім членам сім’ї. Випічка виходить настільки смачною, що прикрасить не тільки повсякденні чаювання, але і святковий стіл. Єдиний мінус – зупинитися від поїдання цього ласощі дуже складно, тому доведеться себе обмежувати, щоб зберегти фігуру.

Для приготування класичних німецьких креблів на кефірі знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 мл кефіру (бажано взяти жирний);
  • 2 яйця. Беріть великі яйця, але якщо попалися маленькі, використовуйте 3 штуки;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 600 грамів борошна вищого сорту;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 склянки (200 мл) олії.

Розглянемо класичний рецепт, крок за кроком показує, як готувати страву:

  1. Підігрійте кефір, але слідкуйте, щоб він став лише ледь теплим, а не гарячим. В теплий кефір підмішуємо соду і залишаємо нудитися близько п’яти хвилин. Маса вступить в реакцію, спіниться і злегка підніметься.
  2. В окремій мисці потрібно збити яйця з цукром і додати в готову масу сіль.
  3. Влийте яєчну масу в кефір із содою. Переконайтеся, що кефір не гарячий, інакше яйця можуть згорнутися, і випічка не вийде.
  4. В утворену суміш поступово додаємо борошно, замішуємо тісто. Якщо воно виходить дуже рідким, при необхідності додаємо ще борошна. Готове, правильно замішане тісто не повинно липнути до рук.
  5. Залишаємо тісто в теплому місці на годину, попередньо накривши його чистим рушником.
  6. На стіл висипаємо борошно і розкачуємо тісто товщиною близько 0,5 мм. Нарізаємо його на прямокутники.
  7. На кожному шматочку посередині робимо надріз, не доходячи до країв.
  8. Обережно беремо креблі та протягуємо через край надріз, вивертаючи його назовні.
  9. Розігріваємо рослинну олію і на середньому вогні обсмажуємо креблі з двох сторін.

Готові креблі збільшаться в розмірі, тому дістаньте велику миску, щоб все помістилося.

Німецькі кребли на тарілці

Як, з чим і коли їдять це блюдо

Представлений спосіб приготування креблів не єдиний. Багато хто віддає перевагу не десертному варіанту страви, а більш ситного. Наприклад, з тіста для креблів можна приготувати пиріжки.

Для начинки підійде картопля зі вчорашнього вечері або м’ясний фарш.

Тісто для креблів з начинкою готується за класичним рецептом, але замість «хмизу» потрібно сформувати котлети та обсмажити їх на розігрітій олії. Таке блюдо стане відмінним доповненням до обіду.

Вибір, як є креблі, залежить від вас. Вони однаково швидко з’їдаються як присипані цукровою пудрою, з варенням або згущеним молоком, так і начинені сметаною, м’ясом і не тільки.

Німецькі креблі стануть улюбленою їжею для вашої родини. Ласощі з задоволенням їдять і маленькі діти, і дорослі. Це страва прикрасить стіл в компанії друзів, родичів, підійде для обіду на роботі або в школі. Тому заварюйте чай, кава, діставайте сік або молоко – ця випічка однаково смачна з чим завгодно.

Висновок

Креблі – універсальна страва. Для його приготування потрібно мінімальний набір продуктів, а процес безпосередньої готування займає годину, ще годину піде на те, щоб тісто піднялося. Спробуйте приготувати це блюдо хоча б раз, і ця випічка стане частим гостем на вашій кухні.

Креблі по-німецьки – простий і смачний рецепт: Відео

Статті по темі