Культура

Баварська кава: колорит і затишна атмосфера

Share

Хто б не хотів за мить переноситися в потрібне місце? Але поки телепорт не винайшли, можна спробувати відтворити відчуття атмосфери улюбленого міста, де на душі завжди тепло і затишно. Для цього є різні способи: від перегляду театральної постановки до приготування страв певної національної кухні. Наприклад, правильно зварений баварський кави перенесе вас в думках в німецьку кав’ярню, де ви спокійно сидите і розмірено думаєте про плани на відпустку або вихідні.

Баварський кавиБаварський кави

Готуємо каву по-баварськи

Цей рецепт кави досить незвичайний. По суті, це навіть не напій, а десерт з надихаючим назвою – bavarian coffee. Хоча існує головний класичний рецепт, кожен кулінар змінює його на свій лад, експериментуючи зі смаками, додаючи кожен раз неповторну родзинку. Нижче представлена ​​одна з варіацій стандартного рецепта.

Що нам знадобиться

Для приготування потрібні:

  • стакан перемелених кавових зерен середнього обсмаження,
  • склянка молока,
  • 2 яєчних жовтки,
  • желатин,
  • 70-75 г цукрової пудри (можна замінити дрібним цукровим піском).

Процес приготування

  1. Яєчні жовтки відділяємо від білків, поміщаємо в емальовану каструлю. Додаємо 70 грамів цукру або цукрової пудри. Головне, щоб в напої нічого не хрустіло.
  2. Заварюємо звичайний міцну чорну каву без добавок в турці. Підігріваємо стакан молока.
  3. Гарячі, але не киплячі молоко і кава додаємо в емальовану каструлю і тільки після цього ставимо на гарячу конфорку. Газ включати не треба, оскільки суміш кипіти не повинна. Під час розмішування поступово додаємо желатин.
  4. Коли желатин розчиниться, отриманий крем розливаємо по формах. Даємо охолонути при кімнатній температурі та потім ставимо в холодильник.

Кава по-баварськи та капсульна кавоварка

Якщо у вас є кавоварка з капучинатором, в ній можна заварити еспресо або американо по-баварськи та змішати його з молоком. Далі кроки повторюються: потрібно збити жовтки з цукром, приготувати сироп, при бажанні додати цедру з двох апельсинів, всипати желатин і змішати інгредієнти.

Секрет традиційного рецепту

Класичний рецепт кави по-баварськи потрібно шукати на німецьких сайтах. За місцевими традиціями bavarian coffee готується і подається в ірландській кавовій чашці. Її форма призначена для дегустації напоїв на основі еспресо і молока: лате, капучино, мокко, кава по-баварськи. Зовні така чашка нагадує келих на тонкій ніжці з прозорими стінками.

Однак в європейських кулінарних книгах пропорції вказуються не в чашках, які використовуються лише для сидру й елю, а в унціях, пінтах і фунтах.

Особливість іноземних рецептів – в них часто вказується посуд, яку краще використовувати для приготування страви.

Все більше авторів переймають нове віяння кулінарної моди та пишуть підказки, в якому посуді необхідно подавати приготовану страву.

У рецепті кави по-баварськи інгредієнти вказуються в рідких унціях, що вимагає невеликого пояснення. Міра унцій використовується не тільки в кулінарії, але і в ювелірній справі. Для вимірювання рідин використовують рідкі унції. Унції використовуються і в британській (імперської) вимірювальної системи, і в американській.

Одиниця виміру одна, а величини трохи відрізняються: в імперській унції міститься близько 28,4 мілілітра, в американській – 29,6 мл. Одна американська унція – це приблизно шість чайних ложок, дві столові ложки або 1/8 чашки. У наведеному нижче класичному рецепті баварського кави використовується американська унція, яка в таблиці для зручності переведена в мілілітри.

Кількість унцій Мілілітри
½ рідкої унції 15 мл
1 рідка унція 30 мл
2 рідких унції 60 мл

Отже, рецепт традиційного вavarian coffee.

Склад:

  • 1/2 унції м’ятного шнапсу;
  • 1/2 унції кавового лікеру;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 5 унцій гарячої кави сорту арабіка;
  • 1.5 унції збитих вершків;
  • тертий шоколад;
  • ірландська кавова чашка.

Приготування:

Додайте каву і лікери в ірландську кавову чашку і підсолодіть за смаком. Акуратно викладіть зверху крем. Для створення яскравого насиченого смаку з шоколадним відтінком посипте тертим шоколадом. Краща подача напою – в ірландській кавовій чашці.

Експеримент або традиція

Що краще – дотримуватися традицій або постійно пробувати нове? Істина, як завжди, десь посередині. Але спробувати доторкнутися до неповторного духу Баварії – неоціненний досвід. У Німеччині люблять різні експерименти, так що варіації приготування баварського кави всіляко вітаються в сучасній Європі.

Рецепт Кава по-баварськи: Відео